9 Ocak 2013 Çarşamba

SUNAY AKIN


Kış adamı öyküsü bi İskandinav öyküsü olan kış adamı 400 yıl önce Almanya kırmızı beyaz renkleri ordan geliyo.İskandinav öyküsünde yeşildir kültür edebiyat ve edebi kahraman çoçukların yolunu gözlediği hediyeler dağıttığı ve bizim şu anda bildiğimiz noel baba burdan geliyo.O videoyu bulamadım gecen sene ana sınıfın birinde gösterimizde ben nuyel babayım huhahaaaaa:)
        Berlin kütüphansinden içeri girerken tavanda yazan şiir sorgula ve sorgula dedirdiyo.
Yedi kapılı Teb şehrini kuran kim .Kitabta karalların adı yazar,yoksa sırtında kayaları taşıyan krallarmıydı.Ne oldu dersin duvarcılar Çin Seddi bitince.İçerde bilgi kitab var ast olan sensin bu
kütüphaneye gelen okuyan insan sen olmasan bu bilgiler ne işe yarayacak?O bilgileri hemen kabul etme sorgula sorular sor yık onları ki,insanları daha güzel geleceğe taşıyasın.

  Dışardaki duvarları yıkmak kolay,önemli olan içerdeki duvarı yıkabilmek.
Ane gibi yar,Bağdat gibi diyar olmaz.Ane uçurumun adı.Bilgiye gerçeğe ulaşmak istiyorsan yürüdüğün yol düz değil uçurumlarla,kayalarla yakılan ateşlerle doludur.

 Japonya da kişi başına 24 kitap,Almanya da 16,Fransa da 14,Yunanistan da 10 kitap kişi başına .Türkiye dek 1 kitaba düşen kişi sayısı 6.

   Sadece bir millet cebinde kütübhane resmi taşıyo.20 TL üzerindeki Efes antik kenti fotoğrafı.Ne kadar entellektüel bir millet cebinde kütübhane resmi taşıyo vay vay .
Tam karşısın ki bina ise genel ev.Kitab okumaya yönlendirmek sorun ta o zamalardan geliyo bu topraklarda ki cehalet kütübhane açtın da gelen yok.Ne yapalım ne yapalım .Karşıya bi genel ev açalım adres sormaya gelenler bile bize yeter la.Mecburiyetden kitap okuyolar ama aklı başka yerde,ve şu kelime üzgünüm ama KİTAP GİBİ KARI cümlesi burdan geliyo.



   3 şey bir kent için önemlidir.Kanalisazyon,hamam,kütüphane.Kanalizasyon da kirler,hamam da derilerimizi,Kütüphane de ruhlarımızı aydınlatacağız.FATİH SULTAN MEHMET.


Değirmenci Alman kralının karşısında.Kral sat bana şu değirmeni verdiğim paralarla Almanya da en güzel yerin de bir çok değirmenci kurarsın.Değirmenci satmam.Anlayamadım.Satmam,bu değirmen bana babamdan kaldı onada babasından kalmış bende oğluma devredeceğim.Unutma ki Kralla konuşuyosun.Asıl sen unutma ki Berlin de hakimler var.Kral da olsa ADALETDEN üstün değildir.Adaletten üstün hiç bi değer yoktur.BERLİN DE ADALET VAR,YA BİZDE?



                                                       BERLİN DE HAKİMLER VAR



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder